Senaste inläggen

Av Anita, matte till Ami - 1 april 2010 08:30

Hej hundvänner!

Vi har sorg i huset denna morgon. Ami kan inte flytta hit på söndag. Hennes mamma har fått rävskabb och nu ska hundar och hus saneras. Hur hemskt kan det vara? Luften går ur oss och vi är väldigt nedstämda här. Hur ska det gå?


Kram från ensomärförtvivladochuppgiven

  

ANNONS
Av Anita, matte till Ami - 26 mars 2010 11:28

Hej hundvänner!

Nu är det snart bara en vecka kvar att vänta, sen får vi hämta Ami. Jabba!


  

I onsdags fyllde hon 7 veckor. Vad skönt att hon växer och frodas.
Visst ser hon gosig ut?

(Bilden lånad av Prästbacka)


Jag har köpt mängder av penséer som ska planteras i tre blomlådor. Underbart! En del tycker att jag är tokig, men de här blommorna tål kyla. Och vem kan vänta? Inte jag. Nu vill jag ha vår. Och det måste ju vara fint när Ami kommer hem. c",)

Kram från ensomnjuteravfåglarnaskvitter

  

ANNONS
Av Anita, matte till Ami - 23 mars 2010 12:38

Hej hundvänner!

Tack för era kommentarer ang klickerträning. Jag är nyfiken och ska pröva. Vill inte beställa någon dyr bok i ämnet ännu. Men glad blev jag när Anders Hallgren har gjort en liten nybörjarbok i pocketform.


  

Utgiven 201002. Så mer aktuell kan den inte bli.

Någon som läst den?

För oss är det mest intressant vad man kan träna med en liten valp. Jag får fråga Linda på Tappra Tassar som troligen ska ha kurser i denna inlärningsform.


Här i Gränna är det regn och blåst idag. Glada är vi för snön är nästan borta. Nu är bara frågan när isen på Vättern ska ge sej. Snart hoppas vi, för vi vill sjöstätta i april. c",)


Kram till er som besöker denna blogg från ensomlängtartillPåskdagen

  

Av Anita, matte till Ami - 20 mars 2010 19:25

Hej hundvännerna!

För 5-10 år sedan fanns inte klickerträning. Inte vad jag vet i alla fall. Första gången jag såg den tekniken, fick jag känslan att det är stressande. Ja, lite hysteriskt. Kunskap behövs för att bilda mej en uppfattning. Helt klart.


När jag ser den här filmen (som förresten är underbar) så förstår jag innebörden av träningen. Dazzle fattar ju precis vad klickandet betyder.


Är det någon av er som använder denna teknik? Berätta vad ni tycker. Då blir jag glad och tacksam. c",) Jag har hittat en sida, Canis Hundskola, som har kostnadsfri introduktionskurs via nätet. Kan det vara nåt?


Ha en go lördagskväll.

Kram från ensomsnartintarvilolägeiTVsoffan

  Av Anita, matte till Ami - 19 mars 2010 09:53

Hej hundvänner!

I onsdags fyllde Ami och hennes systrar 6 veckor. Vilken lycka att se nya bilder på Prästbackas hemsida. Jag har lånat en bild för att visa er. Vill ni titta mer så välkommen in till Prästbacka. Passa på att titta er omkring. Där finns möjligheter till att rida på Islandshästar. Och att hyra stuga i vacker och rogivande miljö.


Här kommer Ami (Amica), Alessia, och AnnaLisa.


  

Ami är först ut. Vad spännande det måste vara att få upptäcka världen utanför hundlådan och hundrummet.


Jag har fått veta att jag är ledig på Påskdagen. Så nu kollar vi upp om det går att hämta vår lilla Ami den dagen istället för på Annandagen. Hoppas, hoppas.


Den 19-20 Juni är det hundutställning i Jönköping. Jag kommer att bygga bo vid Lagottringen. :o) Vad kul det ska bli att träffa och se alla.


Var rädda om er och var rädda om varandra.

Kram från ensomharpenséerutanfördörren

  

Av Anita, matte till Ami - 17 mars 2010 09:49

Hej igen!

Här är Amis halvsyster Donna, de har samma mamma. Hennes kennelnamn är Primadonna. Hon är en underbar Lagotto. Donna gillar att visa upp sej på utställningar. Här ser hon lite finurlig ut, eller hur?


  

Den 19-21 Juni är det Hundutställning i Jönköping. Då ska Charlotta och Donna vara där. Himla roligt. Och spännande. Gissa vem som ska vara där, också? c",)


Idag fyller Ami och hennes systra 6 veckor. Hoppas att få se fler bilder av dom på hemsidan. Fixar ni det Christer och Kerstin?


Kram från ensomärledigidag

  

Av Anita, matte till Ami - 15 mars 2010 19:25

Hej hundvänner!

Idag har jag shoppat loss på hundprylar.


Hundbädd, koppel med blommor, fleecepläd på Ikea. Klotång, kam och tygleksak på Biltema, handduk och bajspåsar på Claes Ohlsson, tuggpinnar och liten sax på Zoopermarket. Där fick jag även info om olika foder.


Koppel med blommor på, tyckte killarna här hemma var pinsamt. c",) Får väl köpa nåt svart eller väldigt diskret till hussarna. Vad löjliga dom är, eller hur? Fattar dom inte vad vi tjejer vill ha? Jag bara undrar...


På onsdag blir Ami 6 veckor. Tiden går ju rätt fort ändå.

Kram från ensomnjutitavensoligdagmedblåhimmel

  

Av Anita, matte till Ami - 14 mars 2010 20:40

Hej!
För några månader sedan fick vi en lapp i brevlådan. På den kunde man läsa att ett Hunddagis & Kursverksamhet är på gång strax utanför Gränna. Linda som skrivit brevet, undersökte intresset för behov av hunddagis mm. Visst är det bra? Igår ringde jag till henne och fick lite info. Hunddagiset öppnar 1 maj. Och några hundar har anmält sitt intresse för dagisplats.

Jag och Ami vill gå någon kurs till hösten och det ska vi höras om mer framöver.

Vad glad jag är över detta. Att kunna gå på kurs utan att åka iväg från Gränna. Om jobbsituationen ändras och vi vill ha Ami på dagis, finns det ju möjlighet till det också. Såvida inte alla platser är upptagna. Efterfrågan verkar stor.


Tappra Tassar Hundcenter drivs och ägs av Linda Sandén. Hon är utbildad och har certifikat som hunddagisföreståndare. Just nu läser hon specialiserad hundpsykologi i Göteborg. Vilken duktig och kreativ tjej!
Linda ska ha en infoträff den 30 mars. Hennes mailadress är tappra_tassar@hotmail.com om du vill ha kontakt med henne.


Är det någon av er som vet om det ska vara en hundmässa i Jönköping snart?

Kram till er alla frånensomvillattveckornaskagåforttillpåsk

  

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se