Senaste inläggen

Av Anita, matte till Ami - 12 april 2010 21:52

Hej hundvänner!

Är envishet rastypiskt för Lagotto? Jag fick en kommentar idag som var; - Har du en Lagotto? Jamen då får du väl jobba mycket med den. Lagotto är ju så envisa. Taxar är envisa sägs det. Men är Lagotto det också? I så fall har jag missat det.


  

Envis? Inte jag inte. Jag bara kräver min rätt. :o)

 

Kram från ensomnjutitavkvällssolochspegelblanksjö

  

ANNONS
Av Anita, matte till Ami - 10 april 2010 18:35

Hej hundvänner!

Valplediga veckan är slut. Oj, vad den gick fort. Ami är drygt 9 veckor och är en pigg valp. Fast hon sover ju lite emellanåt. En del dagar har varit mer "lugna" än andra. Och på nätterna är hon jätteduktig med att förstå att det ska vara nattefrid. Då sover hon. Skönt.


  

Här har hon slocknat efter lek och bus. Hon reagerade inte när jag tog kortet.

 

När hon blir sådär himla pigg och busig tränar vi mental träning som leta godis, försöka få fram godis ur en boll, leta efter husse eller matte. Hon har olika leksaker som är hon tycker om. Boll är kul. Mjukisdjur är gosiga att bita i. Något tuggben då och då. Det kräver tålamod och mycket kunskap att ha en valp i huset. Det viktigaste är glädjen över att ha hund igen. Allt det positiva. För visst blir vi trötta ibland. Det gäller att tänka att allt är nytt för Ami och hon ska smaka och testa. Vi kan uppleva henne som otroligt envis ibland, men samtidigt lär hon sej och förstår vissa saker. Inkallning är hon duktig på. Sitta för att få mat. Stå still när vi kommer in. Ja, ni hör... vi är amitiösa och vill lära henne redan.


Vi vet att valptiden går fort över. Så det gäller att njuta och ta vara på den här tiden. Gos och kel. Ami är väldigt kontaktsökande. Hon vill gärna ligga vid våra fötter. Ibland kämpar hon med mej i köket, för när jag flyttar mej så gör hon det också. Det är ju lite att gå hit och dit, till lådor, skåp, kylskåp och spis... Efter en stund ger hon upp och går och lägger sej på sin filt under hyllan. c",)


Idag har hon varit med på stan en stund. Hon gillar att hälsa på människor. Jag tycker att det är så roligt och intressant hur folk är, när det gäller hundar och framför allt valpar.  En del ser inte alls, medan andra kan bli helt galna över en liten valp. De frågar om ras och ålder osv. Och vill gärna klappa. Jag gillar när de frågar om de får hälsa på henne. Då kan jag förbereda Ami på mötet. Låter väldigt pedagogiskt, men jag tycker det är bra.


Tack för tipsen om klippning. Gulligt av er. Jag kanske vågar, men väntar ett tag till.

Var rädda om er och var rädda om varandra.

Kram från ensomskaförsökabloggavarannanddag

  

ANNONS
Av Anita, matte till Ami - 8 april 2010 16:50

Hej hundvänner!

Idag har det regnat i Gränna. Fattar inget, för jag har ju beställt sol denna vecka som vi är lediga tillsammans. Var det någon som hann före i en annan stad kanske? Rätt taskigt i så fall. Vi kunde ju delat på den. :o)


Idag har vi duschat Ami. Det gick rätt så bra. Lite otäckt var det allt. Hon skakade en bra stund efteråt. Är hon månne frusen av sej? Hm. Eller så tyckte hon att det var väldans läskigt.


  

Hon blev någon storlek mindre. c",) Hon kympte i tvätten.


Senare ställde jag henne på ett bord och klippte håret mellan trampdynorna. Det blev bara på en tass. Måste ta det lite easy såhär i början. Vänja henne så sakteliga. Jag är lite fundersam över hennes ansikte. Där är det mycket hår. Vill inte att ögonen ska skymmas av päls. Hur gör jag? Man kan väl inte bara klippa rätt av? Förresten så älskar jag hennes pliriga små ögon. Dom är fulla av bus och charm.


Nu ska vi ut, när man har hund finns inget dåligt väder. Bara dåliga kläder.

Kram till er alla från ensomglädsåtattdotterAnnakommerimorgon

  

Av Anita, matte till Ami - 6 april 2010 18:04

Hej hundvänner!

Tack för era kommentarer ang rumsrenhet. Än så länge har hon inte bajjat inne. Och vi lär oss mer och mer när vi ska skynda ut för att undvika kissande inne. Men visst händer det en "olycka" då och då.


Idag har solen tittat fram här i Gränna. Härligt! Tog ut Ami och ställde henne på bordet för att ha lite pälsvård. Bara sådär så hon vänjer sej.
Passade på att ta ett kort där på bordet. Det blev ett ansiktsporträtt.


 

Söta violer fick Ami av en vän som kom på fika. Dom du ser här i hörnet. :o)

 

Vi gick en liten promenad till handelsträdgården och köpte förgätmigej i kruka. Och en Fuschia stickling. Mashmallow nånting hette den.

Förresten hur bedömer man hur långt man kan gå med en valp? Är det nån skada för höfter? Hon sa till till när det blev jobbigt och då bar jag henne en bit. Lilla trollet, hon är bedårande och kärleken växer sig starkare för varje dag som går. Kurr.


Kram till er alla från ensomnjuteravledigadagartillsammansmedsonochhund

  

Av Anita, matte till Ami - 5 april 2010 12:51

Hej hundvänner!

Vi är imponerade på hur fort Ami anpassar sej i sitt nya hem. Hon är fantasiskt duktig. Inte mycket gnäll här inte. Fast visst är hon nyfiken och ska kolla allt, gärna smaka också om det går. På krukväxterna som står på golvet, mattfransarna i mitt rum, bita i prydnadshunden på ryamattan. Där har faktiskt redan förstått att hon inte får vara - på ryamattan.... Fast hon gör det ändå. Måste ju testa oss. c",) Hon gillar Martin väldans mycket för han leker med henne och hittar på roliga saker. Hon är med på noterna direkt.


  

Tuggben får hon lov att ha. Bra, tycker hon.


Hur gjorde ni för att få er vovve rumsren? Jag tar tacksamt emot era berättelser.


Ha en fortsatt skön Annandag.

Kram från ensomnjuter

  

Av Anita, matte till Ami - 4 april 2010 21:10

Hej hundvänner!

Tack för kommentarer. Vad gulliga ni är.

Ami är hemma med oss och det går riktigt bra. Det kändes lite tufft att skilja henne från hundar och människor på Prästbacka. Hon var lite orolig i bilen, men efter några mil kom hon till ro och sov hela vägen hem till Gränna. Här har hon kollat in sitt nya hem. Fått leka lite med sina leksaker, ätit kvällsmat, sovit en stund och busat med Martin. Och varit ute sådär 10 ggr. Och kissat inne sådär 10 ggr. Hon kissar lite men väldigt ofta.


Hon är så söt och hon är en rätt tuff vovve. Fantastiskt att hon anpassar sej så bra och snabbt. Det har inte varit mycket gnäll. Hon måste ju sakna sina kompisar himlans mycket.


Det här kortet gjorde jag till Christer och Kerstin som ett litet minne.


  

Alla pengar som vi betalade fick plats i kort och kuvert. c",)


Imorgon ska vi ta många kort som jag ska visa här i bloggen.

Vi ses då. Tack för ditt besök.

Kram från ensomtyckerattdetärliteoverkligtmedenvovveihuset

  

Ps, Ami fick fina presenter av vår dotter Anna. Brunt läderkoppen och brunt halsband. Tuggben och bra bitleksak till kliiga tänder. Tack kära.

Av Anita, matte till Ami - 2 april 2010 19:58

Hej hundvänner!

Idag blev jag glad för Prästbacka har lagt ut bilder på Ami och hennes systrar. Fast lite snålt var det med bilder. c",) Jag vill ju frossa i Ami bilder när jag inte har henne hos mej.


  

Så söt. Undrar om hon får behålla det vita i ansiktet?


Nu är det bara en dag till, sen ska vi äntligen bli hundägare igen.
Jag drömmer om hundar på nätterna. Tror att Ami har huvudrollen.
Glad Påsk till er alla. Hoppas att ni har en härlig helg.

Kram från ensomköpteförlitetvalpkoppelidag

  

Hm.

Av Anita, matte till Ami - 1 april 2010 22:02

Hej hundvänner!

Det är 1:a april idag så......

APRIL APRIL DIN DUMMA SILL, JAG KAN LURA DEJ VART JAG VILL. c",)

Nej, tack och lov har inte Amis mamma rävskabb. Hemska tanke.

Vi ska hämta vår lilla valp på söndag enl planerna. Härligt!

Kram från ensominteblivitluradidag

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se