Senaste inläggen

Av Anita, matte till Ami - 27 april 2010 07:36

Hej hundvänner!

En liten film om ni vill se. Ami har inte brytt sej så mycket om sin fina gris. Men nu börjar den bli rätt så intressant. Go att bita i.Än så länge får hon plats under hyllan. c",)


Kram från ensomskaläramejgörabättrefilmer

  

ANNONS
Av Anita, matte till Ami - 25 april 2010 22:10

Hej hundvänner!

Vi har haft en underbar helg. Solen tittade ju fram till slut. Och den har värmt oss så skönt. Ami har känt på Vättervattnet och vi har varit i hamnen både lördag och söndag. Hon har fått bekanta sej med några av båtvännerna. Och fått känna på atmosfären där i hamnen med folk och hundar. Hon blir så glad när andra hundar får hälsa på henne. Hon pussar dom och vill gosa. Så söt.


Vi tog bilen till Röttleskogen ikväll. Jag plockade vitsippor och lungört. Ami och Martin lekte kurragömma i skogen. Jättekul tyckte vår lilla vovve. Blåsipporna färgade lövmarken alldeles blå. Vad underbart!


Jag försökte ha lite skönhetsvård på Ami idag. Men det var inte läge för det. Hon biter mej och vill absolut inte att jag pillar i hennes ansikte. Hon blir rentav galen. :o) Jag få försöka en annan gång. Eller ha en annan strategi för det hela.


  

Det lilla monstret. Nejdå, hon är underbar. Nästan hela tiden. c",)


Hoppas att ni får en bra vecka. Jag ska beställa tid för spruta till Ami för denna vecka blir hon 12 veckor.

Kram från ensomgrillatmiddagidag,mums

  


ANNONS
Av Anita, matte till Ami - 23 april 2010 23:02

Hej hundvänner!

Vi längtar efter sol och värme. Vårvärme då det är skönt att vara ute. Idag har det varit ruskeväder här i Gränna och även i Jönköping. Brr.


  

Bild tagen en solig 6 april. Penséerna fick hon i välkomstpresent av en vän.

 

Det var väl allt för ikväll. Nu ska vi snart sova. Hoppas Ami vill ha sovmorgon imorgon. För det vill jag. c",) Är ledig i helgen. Mmm, vad skööööönt.

Kram från ensomfårinenmodellmindrehundfrånregnigpromenad:o)

  

Av Anita, matte till Ami - 21 april 2010 20:14

Hej hundvänner!

Idag är Ami 11 veckor. Hon är en duktig vovve. Titta vad hon kan. c",)
Det är lycka att ha en vovve i familjen igen.

Kram från ensomfåttenvärderfullfritid

  

Av Anita, matte till Ami - 19 april 2010 22:33

Hej hundvänner!

Idag filmades Ami på promenaden. Här är hon vid Vättern och nosen är i marken hela tiden. Hon kommer att bli en bra spårhund och en kanonbra kantarellsökare.Ska försöka göra en bättre film, men håll tillgodo med denna så länge.

Kramis från ensomärlyckligöverattvaraLagottoägare

  

Av Anita, matte till Ami - 18 april 2010 22:11

Hej hundvänner!

Ami har lätt för att lära. Det är imponerande. Martin har klickertränat henne i att göra High Five. Rätt så snabbt förstod hon. Så gulligt med en liten valp som gör den rörelsen. c",)


Vi fick tips om boken "Hundlekar" av Mary Ray och Justine Harding. Den ska jag beställa för vi vill ha tips om fler roliga trix och lekar. Den finns att köpa på Canis också. Har ni några roliga tips som passar en valp så berätta gärna för oss.


  

Här är en trött vovve på husses skrivbord. 9½ veckor. Viktigt med vila emellanåt.


Ha en bra vecka alla.

Kram från ensomlegatsjukheladagen

  
Av Anita, matte till Ami - 16 april 2010 21:45

Hej hundvänner!

Ami är en icke skällande hund. Hon har faktiskt inte skällt en enda gång sen hon flyttade hit. Det är fantastikt skönt. Och tyst. Bara lite gnäll ibland, och busmorr. Vi reagerade på oskällandet på Prästbacka där 3 Lagotto mötte oss i hallen. Vad skönt det var. Vår Welsh Corgi var en pratande och skällande hund, så vi njuter av att ha en Ami som inte pratar på det viset. :o)


Ikväll har Ami och vi varit i hamnen och strövat.  Hon gillade verkligen det. Bra att hon vänjer sej med "vattenmiljön". Vi köpte med oss pizza hem. Gott. Ami äter sitt torrfoder duktigt. Hon har inte fått smaka människoföda ännu. Inte ens pizza en fredagskväll. Det kan inte vara bra för en valpmage.


Nu börjar hon bli tufsig i ansiktet. Eller hur? Jag är nog lite nojig för det är  vår första hund med massa päls för ögonen. Det stör kanske mej mer än Ami själv. Fast det måste vara irriterande att inte ha fri sikt. c",)  

Det är långt att åka till dej Charlotta.....


Jag jobbar i helgen, men killarna är hemma och roar Ami. Eller blir det tvärtom kanske? Hoppas att ni alla får en härlig helg. Måtte solen lysa och må askmoln försvinna.

Kram från ensomkänneravpollenallergi

  

Av Anita, matte till Ami - 14 april 2010 21:05

Hej hundvänner!

  

Idag är Ami 10 veckor. Full av bus. Men också full av lust att lära. En del saker går riktigt bra, medan andra inte. c",) Precis som det ska vara med en valp. Hon sitter så fint och söker ögonkontakt innan hon får mat. På inkallning kommer hon, ibland får hon godis, ibland inte. Hon går fantastiskt bra i koppel. Ami är en himla nyfiken hund, hon måste kolla allt. Hon är på upptäcksfärd varje dag. Att det finns människor som inte vill hälsa på henne, kan hon inte förstå. Då tittar hon efter dom en stund. Jag tycker att det är bra att hon kan gå förbi mötande utan att hälsa. Ja, hon lär sej hela tiden. Vi går ner till Vättern nästan varje dag för att hon ska få bekanta sej med vattnet. Som hon skall åka båt på i sommar. Och bada i.


Buset kan gå över gränsen ibland. Det känns som hon blir överaktiv och ska på allt. Då krävs det tålamod. Vi testar olika situationer som kan avleda buset. Gå en promenad, sitta med henne på golvet och leka stillsamt, försöka få henne att koppla av genom att klappa och prata lugnande ... Har ni någon idé om vad vi kan göra så är jag tacksam för förslag.


Idag har hon fått vistas i vår båt en stund. Det gick bra. Hon låg på akterdäck och sov. c",) Denna båt ska säljas och en ny vacker Princessbåt ska transporteras till oss och Gränna från England. Tror helt säkert att Ami kommer att gilla den båten.


Ha det bra alla.

Kram från ensomharfåttundvikablomsterkrukorpåbalkongen

  

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se