Senaste inläggen

Av Anita, matte till Ami - 15 juni 2010 08:53

Hej hundvänner!

Såhär ser vår lilla Ami ut nu. 4½ månad.

Hon tränar sej i att stå på bord. Bra att kunna när hon ska klippas av proffs.

Eller hur? c",)


Vi stannar hemma i Sverige. Det blev en massa förhinder som gjorde att det inte blev någon utlandsresa.  Det ska bli kul att gå på utställningen i Jönköping istället. Vilka av er ställer ut då? Ska bli roligt att träffa er allihop. Jag får tydligen ta med Ami. Oj, vad hon kommer att bli förvånad att få se likadana som henne. Här i Gränna finns inte en enda Lagotto mer än Ami. Synd.


Kram till er alla från ensomserframemothelgen

  


ANNONS
Av Anita, matte till Ami - 9 juni 2010 20:27

Hej hundvänner!

Usch vad det regnar. Idag har det regnat heeela tiden. Usch och blä. Ändå tycker jag det är okej att gå ut när man får komma in i stugvärmen igen. Tänk de som jobbar ute hela dagarna i sådant här väder. Nej, dom är jag inte avundsjuk på.


Ami lider inte så mycket av regnet. Hon är faktiskt rätt så oberörd. En hund som ser ut som en dränkt katt.... Inget vidare för matte i nystädat hus. Hon skulle allt behöva en regnoverall. Hi hi.


Ännu blötare blev hon minsann efter vår promenad.

Jag måste köpa bra regnkläder. Behovet har uppstått nu när vi blivit hundägare igen och måste ut i ur och skur.


Vi tittar faktiskt på sistaminuten resor. I värsta fall missar jag utställningen nästa helg. Ami ska inte ställas, men det skulle vara roligt att träffa och se alla Lagotto. Få se hur det blir.


Ha det bra alla.

Kram från ensomharrestiJunidesenaste3åren

  

ANNONS
Av Anita, matte till Ami - 26 maj 2010 22:12

Hej hundvännerna!

Ni undrar nog om vi gått i ide eller nåt. Men icke, bara så mycket annat att göra än att sitta vid datorn. Ibland behöver man nog lite bloggvila, i alla fall jag.


Ami växer och blir bara mer och mer underbar. Hon är gosig, snäll, mysig, busig, sprallig, envis och glad. Hon lär sej fort nya saker. Jag är imponerad hur fort hon fattar. c",) Nu har hon blivit 16 veckor gammal. Och väger 7,5 kg. Jag har putsat pälsen på henne så gott jag kunnat. Det är roligt och pälsen krullar sej lättare. Men jag behöver proffshjälp framöver så hon inte liknar en annan ras. Hi hi.


Ikväll var vi i skogen. Ett naturreservat i Röttle lite utanför Gränna.
Vårat lilla skogstroll!


  

Var det en fågel därborta?

  

Hm, benen har jag inte putsat. Det syns va?


  

Några vitsippor finns kvar. Underbar skog som vi njuter av ofta.


Ja, så blir det en liten film också.

Hon älskar att springa i de där lövhögarna.


Ami har fått pröva på att åka båt och övernatta i den. Det gick väldans bra. Hon är duktig på att anpassa sej. Lyckan var total när Svea (hund) kom till Öa. De lekte i flera timmar. Underbart att se.


Kanske skärper jag till mej och uppdaterar här lite oftare.

Kram till er alla från ensomlängtarattfåträffaerpåElmiaiJuni

  

Av Anita, matte till Ami - 11 maj 2010 22:06

Hej hundvännerna!

Ursäkta att det blir glest mellan bloggandet. Det har varit lite pyssel att få iordning i båten. Jag vill visa er en vovve som trivs på vår båt. Hon har en myshörna på akterdäck.


När vi ligger i hamn behöver hon inte ha flytväst på.


Hon är så himla duktig på att förstå att i båten ska man vara lugn. Hon är inne i båten men vi låter henne inte vara på mattan. Den vill vi inte ha kiss på. Hon är inte rumsren ännu och vi undrar hur lång tid det ska ta innan hon verkligen säger till när hon behöver gå ut. Fast det börjar arta sej som tur är. Nu kan vi själva avgöra när det är dags.


Imorgon är Ami 14 veckor. Inte klokt vad tiden rinner iväg. Hon är en underbar och härlig hund. Vi gillar att det börja bli lite "storlek"på henne. Pälsen växer också. Urp! Snart tar jag fram saxen och klipper. c",) Undra om jag kan stå ut till  den 19 Juni då Charlotta ska klippa henne? Måste väl, för det finns inte tid innan.


Kram från ensomharenvovvesomgörossgladavarjedag

  Av Anita, matte till Ami - 8 maj 2010 22:12

Hej hundvännerna!

Oj, det var länge sen jag bloggade. Ursäkta. Anledningen till obloggandet beror på att vi fått hem vår båt från Plymouth i England. På lastbil. Helt fantastisk chaufför som tog hem henne ända till Gränna. Trångt var det när ekipaget skulle svänga av från Brahegatan ner till hamnen.


  

Eventide heter båten. Det namnet behåller vi. Jag har sytt nya gardiner, köpt nya pryttlar till inredning, köpt handdukar och lakan. Det blir så fint så fint.

Ami anpassar sej var hon än är. Hon gillar att vara på båten. Håller sej lugn och uppför sej himla bra. Hon har en myshörna på akterdäck där hon gillar att ligga och sova.


Häromdagen duschade jag henne. Testade ett schampo som jag köpt provflaskor på. Det var jättebra. Hon blev ren, mjuk och väldoftande. :o) En Lagotto i duschen kymper 3 storlekar. Efteråt torkade jag henne med hårttork och då somnade hon nästan i mitt knä. Mys.


    

Ingen snygging precis, men ack så söt.


Ami är nu drygt 13 veckor. Hon växer och formas mer och mer in i vårt liv. I torsdags vaccinerades hon här i Gränna. Vi fick rådet att avmaska henne omgående. Ska inhandla medel på måndag.


Ha en fortsatt härlig helg, trots dåligt väder.

Kram från ensomköptflytvästtillAmi

  

Av Anita, matte till Ami - 1 maj 2010 22:45

Hej hundvänner!

Nu kan det bara bli bättre. Nu är det maj månad och det känns så himla skönt. Båtsäsongen är snart igång. Vi får hem vår nya båt från England på måndag. Himla spännande. Vädret ska förhoppningsvis bjuda oss på sol och värme. Det blommar fantastiskt vackert ute. Idag såg jag gullvivor. Vitsipporna bildar vita "hav" och det är sagolikt. Koltrasten sjunger vackert. Det är öronfröjd. Och själafröjd. Med allt vad våren och försommaren visar upp.


En raring vill jag visa upp. En Ami Lagotto som har blivit 12 veckor och väger ca 6 kg. Och som börjar förstå vad vi vill och inte vill att hon ska göra.


  

Visst ser hon lite fillilurig ut? :o) Hon gör mej glad varje dag.


Vi har köpt kompostgaller att ha som "dörrstopp". Jättebra, tack för tipset. Buren var mer ämnad som avkopplingsplats inte som straff eller pina. Få se hur vi gör med den. Just nu känns inte behovet så stort.


Ha det gott alla och förlåt att jag är dålig på att skriva i era bloggar.

Ska skärpa mej.

Kram från ensomklipptlitevidAmisögon:o)

  

 

Ps, misslyckad bild men visar den ändå. Hon är ju så go här.

  

Av Anita, matte till Ami - 29 april 2010 23:23

Hej hundvänner!

Jag har en fråga till er som är hundägare. Har ni bur till er hund? I så fall undrar jag när, var och hur ni använder den? Hade ni den till valpen? Har ni någon annan lösning, t ex kompostnät?


Varför jag frågar är att vi aldrig haft bur till våra andra hundar. Men till Ami har vi funderingar på att skaffa en för att ha på natten. Då vet vi var vi har henne. Nu har vi henne i vårt sovrum och med stängd dörr vilket ger mej cellskräck. Det blir instängt. Jag lider inte av någon fobi eller så, vill bara ha dörren öppen för att få syre. Vi har ingen ventilation i sovrummet och fönstret kan inte vara öppet pga pollenallergi. Oj, vad detta blev ett problem..... Inte så farligt som det låter. Vi har dörren stängt därför att Ami inte är rumsren ännu. Bara så att ni förstår hela bilden. Hi hi.


Jag kan tänka att vi behöver nåt på vår båt framöver. En plats för Ami där hon får vara ifred och kan koppla av. Men det får ge sej när vi testat henne på båten.


Natti fnatti från ensomklipptebortpälsiansiktet=ögonensyns

  

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se