Senaste inläggen

Av Anita, matte till Ami - 17 augusti 2010 22:51

Hej hundvänner!

Vi har varit på Västkusten och seglat. Två intensiva men underbara dagar. Vi seglade från Mossholmen ut till Mollösund. Som tydligen ligger på Orust.

Ami gillade att segla. Hon anpassar sej var hon än är. Underbara vovve.


  

Helt orädd att gå på båten. Och nyfniken är hon. c",)

Matte och husse gillar segling men föredrar motorbåt. Västkusten får det bli nästa sommar. Jag blir alldeles salig över alla pärlor kusten har att bjuda på.


Kram från Anita och Ami

  
ANNONS
Av Anita, matte till Ami - 10 augusti 2010 22:31

Hej hundvännerna!

Ami har fått tovor under hakan och fram vid nosen. Vad gör man? Låter man det vara eller ska de bort? Knäpp fråga kanske, men jag vill veta. Hur gör ni?


Som ni ser är det en flicka med mycket hår i ansiktet. Gillar inte det så värst mycket. Snart åker saxen fram.


Äh, det var ett tramsinlägg det här. Nu ska vi sova.

Natti fnatti från Anita och Ami


ANNONS
Av Anita, matte till Ami - 3 augusti 2010 18:34

Hej hundvänner!

Idag fyller Ami 6 månader =½ år. Oj! Tiden går fort när man har roligt.

Hon väger 11 kg och är 40 cm i mankhöjd. Undra om vår våg väger rätt? En fullvuxen tik ska väga mellan 11-14 kg. Men.. god mat och för lite motion under båtsemestern. Det ska vi bättra på. Mer motion för mej och Ami. c",)


      


Nu har vi ändrat hennes mat tider med att få två ggr per dag. Morgon och kväll. Vi har lagt fram mattor som varit borta under kissperioden. Ljuslyktorna på golvet framför fönstret är nu tillbaka. Skönt.


Vi väntar fortfarande på besked när valpkursen ska börja. Det ska bli så roligt att få träffa andra vovvar och mattar/hussar. Jag längtar.


Kram till er alla från ensomblevliteextraledigdennavecka

  

Av Anita, matte till Ami - 29 juli 2010 21:48

Hej hundvänner!

Hoppas att ni kunnat njuta av sommaren som bjudit på så varmt väder. Lite synd att senaste veckan varit solfattig men desto mer regnrik. :o)

Vi skulle vara ute till sjöss i fyra veckor, men fick avbryta semestern när sambo Peter ramlade mellan båt och brygga och skadade sej så att vi fick åka ambulans till Örebro Universitetssjukhus. Vi tog oss ner till Gränna med båten och några dagar efter olyckan blev det operation i Jönköping. Han bröt käkbenet. Ja, det var dramatiskt och det blir en semesterolycka att minnas. Tacksamma är vi att Peter klarade sej med de skador han fick. Det kunde varit mycket mycket värre. Uscha, hemska tanke.


Ca 1½ vecka var vi hemma. Peter fick stanna kvar på sjukhuset och efteråt hade han ont. Det tog en vecka att må någorlunda igen.


Nu har vi varit ute drygt en vecka. Peter mår bättre för var dag som går. Tack och lov. Vi har varit i Vättern. Det tar för lång tid att slussa ut till Västkusten. Vilket vi hade hoppats på att göra denna semester. Men.. det blir inte alltid som man tänkt sej. Och då gäller det att göra det bästa av situationen. Så, vi har varit i Karlsborg, Motala och Hjo. Vädret hindrade oss att ligga vid öarna. Inte kul när det regnar.


Här är en bild på vår duktiga skeppshund. Hon anpassar sej fantastiskt bra på båten. Glad blir hon när hon kommer i hamn och får gå långa promenader. Och kul när vi träffar andra vovvar. Några Lagotto har vi träffat på. Zacke från Habo, en brun nalle Lagotto på 4 månader. Roligast var Disa från Värnamo trakten. Oj, vad lika de är.


   Disa till vänster och Ami till höger.
(Är det någon av er som känner Disa så hör gärna av er. Jag skulle vilja ha kontakt med Disas matte.)


Ami fyller ½ år den 3 aug. Oj. Tänk att vi haft henne i 4 månader snart. Hon förgyller våra dagar. Och hon förgyller stunder hos en del som träffar henne. Jag blir så stolt när de säger att de så gärna vill ha en Ami hund. Folk kan stanna och fråga om ras och egenskaper och tycker att hon är så söt och duktig. Det är roligt att många känner igen rasen.  -Är det en såndär tryffelhund frågar de. En norsk familj frågade hur många Lagotto det finns i Sverige. Hm, det kunde jag inte svara på. Nån som vet?


Ha det bra alla. Och må solen komma tillbaka snart. För jag är trött på regn och gråtunga dagar. En sådan dag har det varit idag.

Kram från ensomharendoftanderenochmnjukAmividfötterna

  

Av Anita, matte till Ami - 19 juli 2010 22:04

Hej hundvänner!

Idag har Ami varit hos Lisa och Lotta på Mycke Tassar i Hästholmen. Tjejerna har hjälpt mej att putsa till Ami. Hennes öron såg anskrämliga ut på insidan.

Tassarna fick jag ingen ordning på och inte heller benen. Men nu är hon fin.

Eller hur?


 De körde med maskin för att jämna till kroppen. Jag är så nöjd.


Kram till er alla från ensomskautpåbåtsemesterigen

  

Av Anita, matte till Ami - 7 juli 2010 16:58

Hej hundvänner!

I lördags åkte vi ut med båten. 4 veckor semester, vad skönt! Ami gillar båtlivet. Hon får bada ofta och springa på öar. Fast det finns lite äckligheter där på öarna som hon gärna vill äta. Blä! Folk som "gått på toa" i naturen.


Hon fyllde 5 månader den 3 Juli. Vår älskade lilla Ami.


Igår fick Martin se henne med en padda i munnen. Uscha! Hon bara stod där med den. Bet den inte. När hon spottat ut den kom det skum ur munnen. Hon mår bra idag så det var säkerligen inget giftigt.


Solen skiner, himlen är blå, men det blåser. Vi får se om vi drar vidare framåt kvällen.

Ha det gott alla.

Kram från ensomkopplarav

  

Av Anita, matte till Ami - 22 juni 2010 23:52

Hej hundvänner!

Tack alla för gulliga kommentarer. Ni ska veta att jag blir himlans glad för era rader. Kurr.


Charlotta skickade några bilder. Härliga bilder på vovvarna. Prästbackas Primadonna och Prästbackas Amica. Donna och Ami c",)


Vilostund...


     

Bad i Vättern. Ca 13 grader.  


  

Nyklippt Ami.


Kramis från ensomärlyckanslyckligöverattägaAmi

  

Av Anita, matte till Ami - 20 juni 2010 22:49

Hej hundvänner!

Vi var på hundutställningen, Anna, Ami och jag. Synd att det var regn och lite kallt. Men himla kul att träffa Charlotta, Andrew och deras söta Donna. Och roligt att se alla Lagottisar. Så olika de kan se ut. Storlek, pälskvalitét och färg. Ami var jättetrött på kvällen efter allt hon fick vara med om. Se alla hundar, hälsa på några, lukta på allt de sålde där, välja leksaker, prova koppel. Vi köpte lite nytt kul. Ett väldigt fint koppel i bruna och blå färger. Perfekt! Ledsen, men jag tog inte ett enda kort på utställningen. Och vi missade BlondinStella. Snyft.


Idag har vi haft en härlig dag. Solen ville lysa fast det var spått regn. Underbart! Vi skulle få besök av Charlotta, Andrew och Amis halvsyster Donna. Charlotta skulle klippa Ami för första gången.

Ami har....

  

Duschat. Anna gjorde det så bra. De höll sams där i duschen. Vad skönt.


Sen torkade jag henne med hårtorken. Rätt så skönt faktiskt, tycker Ami.


  

Blir det bra såhär?


   Vi åt middag ihop. Efter det var Charlotta redo att klippa. Såhär ser Ami ut före. Jag har klippt henne tidigare annars skulle hon vara mer långhårig.

Ami är nyfriserad. Nacke och hals kom fram ur all päls. Öronen är putsade. Ja, hela vovven är klippt. Hon blev så fin. Nu vet jag lite mer hur hon ska klippas. Himla bra. Tack snälla Charlotta.

 

Efter detta så gick vi på strandpromenaden. Donna och Ami badade. Brr. Och de sprang i raketfat och de lekte, tjohej. Underbart att se två Lagotto busa och njuta sådär. Ami blev lite ledsen när Donna åkte iväg. Hon la sej i hallen och hoppades nog på att hon skulle komma tillbaka. Kurr.


När jag senare gick i hamnen träffade vi fyra Lagotto och deras mattar som gästade Gränna för ett restaurangbesök. Vad kul! De ställde ut i Jönköping i helgen och njöt en stund av solen och vacker miljö i vår lilla stad.


Hoppas att ni haft en fin helg.

Kram från ensomskaåkabåtimidsommar

  Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se