Direktlänk till inlägg 1 april 2011

Italiensk nakenhund.

Av Anita, matte till Ami - 1 april 2011 13:54

Hej hundvänner!

Nåt hemskt har hänt. Jo, det är så hemskt att jag egentligen inte vill berätta. Det är knappt vi vågar gå ut för det är pinsamt. Mycket pinsamt. Åh, hur kunde jag vara så klantig! Antagligen var det stress som ställde till det. Snabbt ska det gå ibland. Och så blir det så fel. Urp! Jag skäms och Ami skäms. Hon skäms mest såklart.


Men käre tid, tänker du... Vad har hänt? Jo nu kommer det.

Ami päls blir fort lång. Den tovar sej då. Så imorse bestämde jag mej för att ta fram klippbordet och göra henne fin.

Såhär såg hon ut innan klippningen började. Vad om hände sen vill ni nog inte veta. Uscha. När jag klipper rygg och mage använder jag mest en elektrisk hundtrimmer. På den kan man välja vilken längd man vill ha kvar på pälsen. Efterom det var tjockt och tovigt på några ställen tog jag bort tillbehöret som avgör längden. Är ni med?


Först tog jag på ytan och sen vete i katten vad som hände för jag slant och klippte av hela pälsen. Kvar blev bara hud. Hjälp! Så då klippte jag av resten av pälsen på ryggen. Och för att hon skulle bli "liksidig" klippte jag på ben och mage. Kvar finns hennes päls på huvud, tassar och svans. Kan ni ana hur hon ser ut? Bra, för jag vägrar visa en bild. Oj oj, stackars stackars Ami. Nu måste jag snabbt sticka en tröja till henne. Eller åka till stan och köpa ett värmande hundtäcke. Hon är ingen Italiensk tryffelhund längre. nej, nu är hon en Italiensk nakenhund. Oops.


Jösses, vad kommer killarna säga när de kommer hem? Jag vågar inte tänka på det. Kanske ska jag ringa och förvarna dom. Och be dom att inte skratta åt Ami, för då blir hon ledsen. Det här så hemskt att hela Gränna kommer att prata om det framöver. I alla fall hundägarna. Fast om jag säger att hon fått allergi eller nåt och att veterinären var tvungen att klippa henne... då kanske de går på det. Då kanske det inte blir så hemskt. Tror jag drar den vita lögnen. Faktiskt. Vad tycker ni?


Kram från Anita och Ami som skäms


 
ANNONS
 
EllenKarin

EllenKarin

1 april 2011 16:25

Usch vad hemskt! Men det kommer växa ut igen! Kände precis samma sak när jag råkade radera över 400 bilder på min kamera som inte låg i datorn...

http://ellenkarin.bloggplatsen.se

 
Stella o Doris matte Lotta

Stella o Doris matte Lotta

4 april 2011 09:20

Tur att det växer fort!! Ränk vilken fin päls det blir som kommer, helt utan tovor dessutom :-)

Kram på er!

http://blondinstella.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Lena Forsberg

6 april 2011 10:35

Hej. Ami är ju bedårande söt på fotot. Det blir hon igen efter pälsen växt ut men jag tror att hon är en mysig hund ändå fast lite naken.. Kram

 
Marina

Marina

29 april 2011 14:49

Hej
Oj, sådanbt kan hända... man får trösta sig med att pälsen växer ut fort. Vad roligt att träffa på en likasinnad person som har också Lagotto Romagnolo. Vi har två stycken sådana.

Hör av dig via skriva i min egen gästbok. Du är varmt välkommen ska du veta.
Önskar dig en fin Valborg och Första Maj.
Vänliga hälsningar

http://hem.passagen.se/yamahatjej

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita, matte till Ami - 14 september 2011 22:37


Hej hundvänner!Hur har ni det? Har sommaren varit bra? Hoppas det.Vädret var ju inte det bästa på försommaren när det gällde båt på sjön. Men semetern bjöd på två härliga veckor med sol ibland, molnigt ibland och bad. Framför allt varmt. Det var unde...

Av Anita, matte till Ami - 4 april 2011 22:07

Hej hundvänner!Det var skrivet 1 april så ...... det var en aprilskämt. :o))Idag har Ami badat i Vättern. Bland isflak som finns kvar. Brr, kallt. Kram från busiga Anita och Ami som INTE är en Italiensk nakenhund ...

Av Anita, matte till Ami - 3 februari 2011 00:00


Hej hundvänner!                                                                             Amibilder - mars, april, maj, juni, juli, aug, sept, okt, nov, dec, janKlicka på bilderna så blir de större. Jag förstår att ni tappat hoppet om att f...

Av Anita, matte till Ami - 3 november 2010 19:42


Hej alla hundvänner! Ursäkta att jag kom av mej i bloggandet om Ami. Här kommer i alla fall ett livstecken från oss. c",) Kanske någon av er blir glad då.    Sötare än söt. Vi fick tag i en trimmer. En vän som har haft pudlar och är hun...

Av Anita, matte till Ami - 27 september 2010 19:48

Hej hundvännerna! Ursäkta att vi lyser med vår frånvaro, Ami och jag. Men det är så mycket annat så tid och lust saknas till att blogga här. Jag vill slänga ut en fråga bara... Vilken hundtrimmer använder du till din/era Lagotto? Martin klippe...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se