Direktlänk till inlägg 3 november 2010

Ami 9 månader.

Av Anita, matte till Ami - 3 november 2010 19:42

Hej alla hundvänner!

Ursäkta att jag kom av mej i bloggandet om Ami. Här kommer i alla fall ett livstecken från oss. c",) Kanske någon av er blir glad då.


  

Sötare än söt.


Vi fick tag i en trimmer. En vän som har haft pudlar och är hundlös behövde den inte längre. Hon var snäll och sålde den billigt till oss.

Jag var helt förtvivlad ett tag för Amis päls tovade ihop sej nästan överallt. Visst var pälsen lång men vet man inte om att den måste klippas för att tovorna kommer, ja, då blev det sådär. Jag fick raka henne helt och hållet på bröst och mage. Klippa av tovorna och klippa ner pälsen så gott jag kunde. Nu är pälsen bättre men hon behöver snyggas till. Ska se om jag klarar det själv, hon har dåligt med tålamod, så jag får ta det lite då och då.


Vi har gått på valpkurs. Det har varit givande. Två träffar har vi kvar.  Men kanske är det en nackdel att åldrarna varit så olika på våra hundar. Ami 8 månader och lite längre i sin utveckling än några andra vovvar som är 3 månader. Vi har jobbat med kommunikation och ledarskap. Testat klicker. Jobbat med inkallning och gåfintikoppel. Prövat olika belöningar.


Hon kommer duktigt på inkallning. Det har vi tränat mycket på. Hon "ber om lov" att gå ut och att få mat. Ami vet vad nej betyder. Oftast. Buset med att bita och hoppa i koppel är helt borta. Peppar, peppar. Hon älskar att leka och att få träna på olika saker. Just nu tränar vi på att "rulla runt" och "sitta fint".  Hon är galen i skor. Vi får ställa undan dom. Vänner var här en kväll och då gnagde hon på nyinköpta Ecco skor som vi fick ersätta. 1000 kr. Urp! Vårt fel, för vi glömde att ställa undan gästernas skor.


Jag saknar Lagottisar i Gränna. Ami är den enda. Det vore himla trevligt att vara med på en Lagottoträff. Någon som vet om det är på gång nånstans?


Kram till er alla från Anita och Ami

  

 
ANNONS
 
Ingen bild

Ulla

3 november 2010 22:27

Mötte ett par med en Lagotto på Strandpromenaden i söndags. Men det var kanske turister. Kände inte igen dem.Oh vad söt din Ami är.Igår när jag komut från garagevägen kom det en svart pudel mot.Det högg riktigt till i hjärtat. (det var inte Sigge)Kram till både dig och Ami.Ulla

 
Elliot Kung af Upphärad

Elliot Kung af Upphärad

16 januari 2011 12:19

Hej Ami
Det skulle vara jättekul och se hur du ser ut nu när du blivit lite äldre
Kramar Elliot

http://www.kulan.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita, matte till Ami - 14 september 2011 22:37


Hej hundvänner!Hur har ni det? Har sommaren varit bra? Hoppas det.Vädret var ju inte det bästa på försommaren när det gällde båt på sjön. Men semetern bjöd på två härliga veckor med sol ibland, molnigt ibland och bad. Framför allt varmt. Det var unde...

Av Anita, matte till Ami - 4 april 2011 22:07

Hej hundvänner!Det var skrivet 1 april så ...... det var en aprilskämt. :o))Idag har Ami badat i Vättern. Bland isflak som finns kvar. Brr, kallt. Kram från busiga Anita och Ami som INTE är en Italiensk nakenhund ...

Av Anita, matte till Ami - 1 april 2011 13:54


Hej hundvänner! Nåt hemskt har hänt. Jo, det är så hemskt att jag egentligen inte vill berätta. Det är knappt vi vågar gå ut för det är pinsamt. Mycket pinsamt. Åh, hur kunde jag vara så klantig! Antagligen var det stress som ställde till det. Snab...

Av Anita, matte till Ami - 3 februari 2011 00:00


Hej hundvänner!                                                                             Amibilder - mars, april, maj, juni, juli, aug, sept, okt, nov, dec, janKlicka på bilderna så blir de större. Jag förstår att ni tappat hoppet om att f...

Av Anita, matte till Ami - 27 september 2010 19:48

Hej hundvännerna! Ursäkta att vi lyser med vår frånvaro, Ami och jag. Men det är så mycket annat så tid och lust saknas till att blogga här. Jag vill slänga ut en fråga bara... Vilken hundtrimmer använder du till din/era Lagotto? Martin klippe...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se