Direktlänk till inlägg 29 juli 2010

Skeppshunden Ami.

Av Anita, matte till Ami - 29 juli 2010 21:48

Hej hundvänner!

Hoppas att ni kunnat njuta av sommaren som bjudit på så varmt väder. Lite synd att senaste veckan varit solfattig men desto mer regnrik. :o)

Vi skulle vara ute till sjöss i fyra veckor, men fick avbryta semestern när sambo Peter ramlade mellan båt och brygga och skadade sej så att vi fick åka ambulans till Örebro Universitetssjukhus. Vi tog oss ner till Gränna med båten och några dagar efter olyckan blev det operation i Jönköping. Han bröt käkbenet. Ja, det var dramatiskt och det blir en semesterolycka att minnas. Tacksamma är vi att Peter klarade sej med de skador han fick. Det kunde varit mycket mycket värre. Uscha, hemska tanke.


Ca 1½ vecka var vi hemma. Peter fick stanna kvar på sjukhuset och efteråt hade han ont. Det tog en vecka att må någorlunda igen.


Nu har vi varit ute drygt en vecka. Peter mår bättre för var dag som går. Tack och lov. Vi har varit i Vättern. Det tar för lång tid att slussa ut till Västkusten. Vilket vi hade hoppats på att göra denna semester. Men.. det blir inte alltid som man tänkt sej. Och då gäller det att göra det bästa av situationen. Så, vi har varit i Karlsborg, Motala och Hjo. Vädret hindrade oss att ligga vid öarna. Inte kul när det regnar.


Här är en bild på vår duktiga skeppshund. Hon anpassar sej fantastiskt bra på båten. Glad blir hon när hon kommer i hamn och får gå långa promenader. Och kul när vi träffar andra vovvar. Några Lagotto har vi träffat på. Zacke från Habo, en brun nalle Lagotto på 4 månader. Roligast var Disa från Värnamo trakten. Oj, vad lika de är.


   Disa till vänster och Ami till höger.
(Är det någon av er som känner Disa så hör gärna av er. Jag skulle vilja ha kontakt med Disas matte.)


Ami fyller ½ år den 3 aug. Oj. Tänk att vi haft henne i 4 månader snart. Hon förgyller våra dagar. Och hon förgyller stunder hos en del som träffar henne. Jag blir så stolt när de säger att de så gärna vill ha en Ami hund. Folk kan stanna och fråga om ras och egenskaper och tycker att hon är så söt och duktig. Det är roligt att många känner igen rasen.  -Är det en såndär tryffelhund frågar de. En norsk familj frågade hur många Lagotto det finns i Sverige. Hm, det kunde jag inte svara på. Nån som vet?


Ha det bra alla. Och må solen komma tillbaka snart. För jag är trött på regn och gråtunga dagar. En sådan dag har det varit idag.

Kram från ensomharendoftanderenochmnjukAmividfötterna

  

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita, matte till Ami - 14 september 2011 22:37


Hej hundvänner!Hur har ni det? Har sommaren varit bra? Hoppas det.Vädret var ju inte det bästa på försommaren när det gällde båt på sjön. Men semetern bjöd på två härliga veckor med sol ibland, molnigt ibland och bad. Framför allt varmt. Det var unde...

Av Anita, matte till Ami - 4 april 2011 22:07

Hej hundvänner!Det var skrivet 1 april så ...... det var en aprilskämt. :o))Idag har Ami badat i Vättern. Bland isflak som finns kvar. Brr, kallt. Kram från busiga Anita och Ami som INTE är en Italiensk nakenhund ...

Av Anita, matte till Ami - 1 april 2011 13:54


Hej hundvänner! Nåt hemskt har hänt. Jo, det är så hemskt att jag egentligen inte vill berätta. Det är knappt vi vågar gå ut för det är pinsamt. Mycket pinsamt. Åh, hur kunde jag vara så klantig! Antagligen var det stress som ställde till det. Snab...

Av Anita, matte till Ami - 3 februari 2011 00:00


Hej hundvänner!                                                                             Amibilder - mars, april, maj, juni, juli, aug, sept, okt, nov, dec, janKlicka på bilderna så blir de större. Jag förstår att ni tappat hoppet om att f...

Av Anita, matte till Ami - 3 november 2010 19:42


Hej alla hundvänner! Ursäkta att jag kom av mej i bloggandet om Ami. Här kommer i alla fall ett livstecken från oss. c",) Kanske någon av er blir glad då.    Sötare än söt. Vi fick tag i en trimmer. En vän som har haft pudlar och är hun...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se