Direktlänk till inlägg 14 april 2010

Ami 10 veckor.

Av Anita, matte till Ami - 14 april 2010 21:05

Hej hundvänner!

  

Idag är Ami 10 veckor. Full av bus. Men också full av lust att lära. En del saker går riktigt bra, medan andra inte. c",) Precis som det ska vara med en valp. Hon sitter så fint och söker ögonkontakt innan hon får mat. På inkallning kommer hon, ibland får hon godis, ibland inte. Hon går fantastiskt bra i koppel. Ami är en himla nyfiken hund, hon måste kolla allt. Hon är på upptäcksfärd varje dag. Att det finns människor som inte vill hälsa på henne, kan hon inte förstå. Då tittar hon efter dom en stund. Jag tycker att det är bra att hon kan gå förbi mötande utan att hälsa. Ja, hon lär sej hela tiden. Vi går ner till Vättern nästan varje dag för att hon ska få bekanta sej med vattnet. Som hon skall åka båt på i sommar. Och bada i.


Buset kan gå över gränsen ibland. Det känns som hon blir överaktiv och ska på allt. Då krävs det tålamod. Vi testar olika situationer som kan avleda buset. Gå en promenad, sitta med henne på golvet och leka stillsamt, försöka få henne att koppla av genom att klappa och prata lugnande ... Har ni någon idé om vad vi kan göra så är jag tacksam för förslag.


Idag har hon fått vistas i vår båt en stund. Det gick bra. Hon låg på akterdäck och sov. c",) Denna båt ska säljas och en ny vacker Princessbåt ska transporteras till oss och Gränna från England. Tror helt säkert att Ami kommer att gilla den båten.


Ha det bra alla.

Kram från ensomharfåttundvikablomsterkrukorpåbalkongen

  

 
 
Ingen bild

Lena F

14 april 2010 21:39

Hej. tänk vad tiden går när man har en valp i huset. Mycket att vänja sig vid och lära. Hon är ju otroligt söt. Var bara tvungen att visa min chef på Konsum din lilla älskade vovve för hon älskar lagotto. Hennes syster har nämligen en brun. Kram

 
Stella och Doris matte Lotta

Stella och Doris matte Lotta

14 april 2010 22:30

Stella var sjövild på kvällstid när hon var valp, sprang runt runt i 790 och bet oss konstant, till slut gjorde jag så att antingen satte jag henne i komposthage, eller så gick jag in i badrummet och stängde dörren, då blev hon paff när hon fick stanna utanför så då lugnade hon sig ganska snabbt..

Kul att läsa att hon går fint i koppel, jobba jättemycket med det, så hon fortsätter med det, jag har två draghundar tyvärr...

Kramar

http://blondinstella.bloggagratis.se

 
Charlotta, Andrew & Donna

Charlotta, Andrew & Donna

14 april 2010 22:39

Hejhej...det måste vara något lagotto drag. Donna fick överskotts energi efter promenad och sprang från rum till rum i den högsta hastighet hon kunde få till. Vi skrattade, men jobbigt var det. Sen fick vi det BÄSTA tipsen när vi var på valpkurs.
1. Bygga bo: Busa upp henne eller ta tag i henne när hon är "galen", sätt på henne kopplet. Då tar du en filt (hennes filt) och lägger tex framför soffan. Sätt dig själv i soffan och håll Ami på filten. Korrigera med kopplet när hon går utanför filten. Du får inte säga ett knyst till henne, tillslut ska hon lägga sig ner och pusta ut! Då är övningen klar. Ett tips är att sätta på tv, det kommer ta lång tid de första gångerna, 47min för Donna. Sen ska man göra detta några ca 3ggr i veckan tills hon lägger sig ner nästan direkt och pustar ut! Ta tiden och skriv upp, rolig grej.
2. Tvångs kel: När hon är uppspelt tar ni upp henne i famnen och håller fast hur mycket hon än gnäller och kvider och försöker komma loss. Målet är avslappningen och pusten som ska komma och övningen är slut. Även denna gång ska man vara tyst. (Annars får hon respons på sitt gnäll)

Detta funkade på Donna och hon blev jätte lugn inne tillslut. Om jag har förklarat dåligt så är det bara att fråga och berätta hur det går!!
Kram Charlotta

http://www.primadonnas.se

 
Charlotta, Andrew & Donna

Charlotta, Andrew & Donna

14 april 2010 22:42

Filten du lägger upp ska inte vara stor, vik den så att den är ca 1x1m.

http://www.primadonnas.se

 
Ingen bild

Funny

15 april 2010 08:54

Hej Ami!
Idag när matte var i badrummet hoppade jag upp på stolen vi datorn och kikade på dig. Jag längtar allt efter dig lillasyrran även om jag har det bra här. Jag märker att vi är rätt lika, både när det gäller bus men också när det gäller allt som matte o husse vill att vi skall göra. Jag skall lära dig ett knep om du inte kan det ännu: När de skall ta tag i dig kan du krypa in under soffan i vardagsrummet för där kommer de inte in! Sätt dig annars mitt under en dubbelsäng, det är jättebra, för även om de har långa armar, så är de inte så långa!
Vov-vov, morr, grr tills vi hörs igen
Funny

 
Ingen bild

Ulla

15 april 2010 09:59

10 veckor.. Tänk vad tiden går. Jag tycker Ami är duktig som går så fint i koppel. Det tar tid att lära när man har så mycket bus i kroppen. (det ska en valp ha)Det gäller att ha tålamod både du och hon :)

 
Ingen bild

Dotter Anna

16 april 2010 13:17

Hej kara! Har finns inga prickar over aao... ;o)
Va kul att se Ami, hon ar sa sot! =)

Vi har det kanon har. Igar solade vi, lite rosa i skinnet blev jag allt ;) Idag ar vi i Arezzo centrum och ska mysa lite, sen ikvall ska vi byta vandrarhem, ett narmare tjejerna =)

Hoppas allt ar bra dar hemma, spannande med MoA 2! =)

Puss och kram Anna

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anita, matte till Ami - 14 september 2011 22:37


Hej hundvänner!Hur har ni det? Har sommaren varit bra? Hoppas det.Vädret var ju inte det bästa på försommaren när det gällde båt på sjön. Men semetern bjöd på två härliga veckor med sol ibland, molnigt ibland och bad. Framför allt varmt. Det var unde...

Av Anita, matte till Ami - 4 april 2011 22:07

Hej hundvänner!Det var skrivet 1 april så ...... det var en aprilskämt. :o))Idag har Ami badat i Vättern. Bland isflak som finns kvar. Brr, kallt. Kram från busiga Anita och Ami som INTE är en Italiensk nakenhund ...

Av Anita, matte till Ami - 1 april 2011 13:54


Hej hundvänner! Nåt hemskt har hänt. Jo, det är så hemskt att jag egentligen inte vill berätta. Det är knappt vi vågar gå ut för det är pinsamt. Mycket pinsamt. Åh, hur kunde jag vara så klantig! Antagligen var det stress som ställde till det. Snab...

Av Anita, matte till Ami - 3 februari 2011 00:00


Hej hundvänner!                                                                             Amibilder - mars, april, maj, juni, juli, aug, sept, okt, nov, dec, janKlicka på bilderna så blir de större. Jag förstår att ni tappat hoppet om att f...

Av Anita, matte till Ami - 3 november 2010 19:42


Hej alla hundvänner! Ursäkta att jag kom av mej i bloggandet om Ami. Här kommer i alla fall ett livstecken från oss. c",) Kanske någon av er blir glad då.    Sötare än söt. Vi fick tag i en trimmer. En vän som har haft pudlar och är hun...

Skapa flashcards